PRESENTACIÓ  DE  LA  COL·LECCIÓ
POETES  DE  CABRERA  DE  MAR

Josep Garí i Pons : CABRERA  STALINGRAD
i
Jaume Llinés i Pujol: EL  PETÓ  DE  CADA  DIA

 

 La taula de la presentació: Núria López, Carles Rocabert, Jaume Llinés i Josep Garí

 

El dia 22 d'abril de 2006, a les 8 del vespre, a la Sala Nova de l'Ajuntament de Cabrera de Mar hi va haver, en motiu de la diada de Sant Jordi, la presentació d'una nova col·lecció de llibres de distribució gratuïta (bé, amb càrrec a l'Ajuntament ), anomenada Poetes de Cabrera de Mar. El consistori va oferir la realització dels primers exemplars a dos dels poetes més populars del poble: en Josep Garí i Pons i en Jaume Llinés i Pujol, que ja fa algun temps havien estat homenatjats pel TAC a la II Nit Poètica. 

Aquest cop tots dos van poder estar presents, acompanyats de l'alcalde, Carles Rocabert i Núria López (coordinadora de la col·lecció). Els dos llibres gaudien d'un pròleg d'Albert Calls i Xart on els autors i la seva obra són resumits en forma impecable, com és habitual. El d'en Josep en la línia habitual crítica i "conyera" i molt més íntim i personal el d'en Jaume.

No hi va faltar de res: lectura de poemes, descripció dels autors i la seva obra, unes paraules dels poetes, el parlament de l'Alcalde i preguntes dels assistents. Abans de tot, la coordinadora Núria López va exposar el projecte de la col·lecció, de la qual hi haurà nous llibres els propers anys. Finalment, es varen lliurar exemplars als presents, els quals van ser signats i dedicats directament pels autors.

 

 Els dos autors: Jaume Llinés i Josep Garí. 

 

 

 Prenen la paraula . . . 

 

 

 A signar l'obra . . . 

 

 

 En Josep, en un moment del seu parlament. 

 

 

 Els dos autors amb l'alcalde Carles Rocabert.. 

 

Des d'aquestes pàgines, voldríem mostrar a l'Ajuntament de Cabrera de Mar el nostre agraïment per l'honor que representa aquest fet .

 

 EL  LLIBRE

 

 

Consta de 85 pàgines amb pròleg d'Albert Calls i Xart com a presentació d'un recull variat de poemes escollits per l'autor i que acaba amb una de les seves obres preferides: El poema bèl·lic dedicat a la Batalla de Stalingrad, a la Segona Guerra Mundial, resumida i que podeu veure complerta a aquesta mateixa web.
Aquest llibre es va difondre en caràcter gratuït durant el Sant Jordi de 2006 i és l'Ajuntament de Cabrera de Mar on podrien disposar d'exemplars del mateix.

ÍNDEX:

- Pròleg d'Albert Calls: El poeta de la vida
- El Castell de Burriac
- Burriac nevat
- Coses de Cabrera
- Bona Festa Major
- L'ermita de Sant Sebastià
- Montcabrer
- Agell, una barriada distinguida
- Pel camí d'Agell
- Les bruixes de Burriac (fantasia)
- En Modesto
- La meva mare, la puntaire
- El meu germà. Francesc Garí i Pons
- Rèquiem per una comarca
- L'àrbitre (de futbol)
- Auge i caiguda del Barça (anys 1991-92-93 i 94)
- LA BATALLA D'STALINGRAD (1942.1943)

- Josep Garí i Pons. Esbós biogràfic